Inte min dag !

Som rubriken lyder så är det inte min dag! Började med att jag inte hitta mitt skolkort så jag kan ta mig till och från skolan. På vägen från skolan till centralen så började det att SPÖ regna och såklart hade jag glömt paraplyt hemma!När jag väl  va framme vid centralen va genomblöt från topp till tå.Tog tåget som gick 14.15 framme i hallsta 14.30 cyklade hem och byte om till ridkläder och cykla ut till stallet. På väg till stallet så hoppa min kedja av på cykeln och det va första gången i hela mitt liv en kedja hoppat av på en cykel så jag hade ingen aning om hur man gjorde så jag fick stå där i regnet och försöka få på den fär kedjan igen och jag lyckades få på den, stolt !:)  Började med att mocka åt både Måns och Anita medans dom va ute i hagen och byte vatten också! Tog in måns som stod vid rinden och ville in han va blötså jag slängde på han ett fleectäcke så han torka. Hämtade sen Anita som va blötlerig från topp till tå så  det va bara att ställa in henne i spolspiltan så hon fick bada.
Väntade på att Måns skulle torka så jag kunde rida jag har hand om Måns idag eftersom att Jennifer är på liseberg:)

När han hade torkat så gjorde jag iordning honom och skritta förs ut en sväng han va suuuuuuuuuuuper pigg !haha  han va så söt jag tror han blev lite su för han inte fick springa men det va allderles för halt för att springa men det brydde inte han  sig om.Gick sen in i ridhuset och trimma lite och det gick bra han va jätte piggoch glad:)
                 En ny badad och glad Anita <3

Rida

Nu ska jag rida Måns eftersom Jennifer är på Liseberg . Bloggar mer sen:) / Therese


Lyx VS Budget


Ariat Quantum, 2 339 :- Finns att köpa här!

+
Väldigt snygga
+ Stilrena
+ Hög modell och kan ha lite slimmade shortchaps
+ Sporrstöd
+ Hög kvalité
+ Man håller sig torr om fötterna

- Dyra
- Passar inte folk med större vader

Betyg: 4/5





Jodhpur Classic CRW, 589 :- Finns att köpa här!

+ Stilrena
+ Billiga
+ Lätt att hålla rena

- Läcker vatten
- Inte snyggt med sträck över skon
- Inte så smidiga i lädret
- Smala i foten
- (Vad jag har hört) Sulan släpper om skon användes för mycket.

Betyg: 3/5



Jag skulle välja Ariat framför Hööks fusk-skor. Jag tycker Ariaten leverar bra kvalité och det är fortfarande en skön sko! De hade ju inte skadat att ha ett par! Så snygga!


Jag ljuger inte om jag säger att..

.. att jag är på Liseberg!




ÅSIKTSINLÄGG

Jag blir väldigt trött på vänner som inte är vänner, folk som tror för mycket på acceptera eller dra. "Vänner" som tror att man står där i vårt och torrt men det gör man inte när man håller på som dem gör. Exempelvis hur glad blir man när man är lite sur över, ja vad som helst? Så hör man "Surpupp"? Man bara men ursäkta att jag är normal och kan både vara sur och glad vissa stunder. Jag själv har hört mer irriterande saker. Sen även när då så kallade vänner som kallar sina vänner för ord som kanske inte alls är okej! Vad är problemet? Måste man bli arg och avsluta kompisskapet för man inte vet när botten är nådd?
Hur känner ni?
/Jennifer


L ♥ V E

Idag red jag ut på Måns med Sanne, bara mys ute i skogen! Vi red massor av konstiga stigar osv! Haha bara skoj ;) Allt ifrån rådjur, harar och ankor.. haha!

Imorgon åker jag till Liseberg med klassen, ska bli så jävla skoj!



Sämst uppdatering men skriv med kommentarer så blir vi också mer sugna att blogga!
Det tar tre sekunder, komigen ;)


I just love when everything works the way it should ♥


Idag hoppade jag på Måns igen, det kändes skönt att han gick bra!
Vi red med hjälp av rytmen idag (typiskt Erik att ha rytm övningar). Vi hade tre små räcken som var uppbyggda på 50 cm, vi skulle ha fem jämna språng där imellan och det fick Måns in jätte bra! Väldigt taggad som sparkade och bockade lite! Blir bara glad!

Vi hade även en lite längre bana/sväng som vi kronglade ihop! Tre oxrar och ett räcke! Det var inget mer komplicerat med det! Måns rullade på som vanligt och gick hur fint som helst! Så glad blir jag! Vi hoppade 80 cm eftersom det är det jag ska tävla på söndag. Ska även hoppa Spargo då! Sjukt kul! Hoppar Måns 70 - 80 och Spargo 80 och om det går bra 90! Jag ska ha min kavaj har jag tänkt! :) Men vet inte hur jag ska göra med mina byxor, de vita är smutsiga och har äcklo-fläckar.. känns som jag har ett stort problem :/





Bilderna är ej från idag, men visst är han fin? ♥




Hoppträning

I dag har jag vart i skolan och vi har inte gjort så mkt sluta vi halv fyra, tog kvart över 4 tåget så va hemma halv 5. Pluggade matte och sen åkte jag till stallet.

Det var hoppträning för Erik Berggren. Hoppade lilla sparris i dag och det kändes jätte konstigt i börjag för  han va jätte seg och hade ingen egen bjudning som jag är van vid, då det tog ett ta innan jag hitta knapparna på han.
I början jobbade vi mkt med att hästarna skulle hitta sin egen balans och en hålla en bra rytm hela tiden så det inte gick långsamare eller fortare, första varvet drog han bara ner huvudet och sprang men sen börja han lyssna mera och vi hitta ett bra flyt och en bra rytm.
Sedan så börja vi "rulla" över tre hinder som stog på en linge med 18 meter i mellan och vi skulle rida på 5 språng och det gick galant! Där efter hoppa vi en  liten bana på 80cm ungefär  fick jobba mkt med framåt bjudningen men själva rundan va jag inte så nöjd med jag slarva ganska mkt. Andra rundan höjda han lite ungefär till 90-1m och den rundan va helt ok! fick en bra galopp och en bättre känsla så det va bra , sen får jag tänka på att jag inte har hoppat på sex veckor ! Sen har jag väldigt höga krav på mig själv så det är något jag måste jobba bort!
spargo på bilden.


Följ mig på instagram!

@jenniferlofgren


Halloj!

Dagens ridpass kommer snart! BTW

Jag har gjort det sista någonsin i hela grundskolan.. Så skönt! Tagga på att börja första ring! Har höjt mig i ett betyg hittills och det är jag glad över! (musik faktiskt, haha)
I helgen vet jag riktigt inte vad jag ska göra, kanske va med någon skoj person ;) you never know!

Nu ska jag duscha, fixa mig för sängen och gå å lägga mig! Ska även skriva ett till inlägg till!

Syns snart ;)
/Jennifer


Jahapp..

Bloggtorka sådär.. Nu får ni skriva vad du tycker vi ska skriva om? Önske-inlägg?
Vi kanske ska ha en frågestund? Vad säger ni?


Förlåt

Förlåt för dålig uppdatering men jag va tvungen att plugga.
Gick upp vid 6 och fixa mig och när man är klar ringer en kompis och säger att vi börjar vid 1 så det va lite surt!
Och såklart kan man inte somna om haha. Tog kvar över 4 tåget hem och åkte direkt till stallet och longerade Anita och hon va super fin som vanligt då ;) Den hästen är helt underbar! Hon har gått från att vara rädd när man skulle klappa henne i ansiktet / öronen till att trycka sitt huvud mot min mage och vill bli klappat och trycka sin mule mot ansiktet och slicka på en<3.


Men oj va kul..

Inläggen jag skrev från mobilen har inte publecerats.. Fuuuu! Aja..

Har inte varit hos Måns idag då jag har pluggat NO, sista arbetet i grundskolan! SÅ GLAD, snart slutar vi och jag slipper skiten! YEY!

Imorgon är det hoppning för Erik, vet inte hur måns kommer vara.. det var man aldrig ;/

Det får räcka för idag, måste fortsätta plugga!


Dagens ;)

KRAM

Fina Maramis ♥


Idag var det tågbanan som gällde!
Jag började skritta fram Maramis i båda varven så han fick glo på allt nytt, i början var allting läskigt men jag tror han aldrig har varit ute på en sådan stor bana! Travade ganska slappt och försökte hitta formen men lilla Maramis ville hellre gå och glo på annat.. När jag började galoppera fanns det inget mellan läge what so ever.. Det gick antingen för snabbt, nästan så att han skenade eller alldeles för segt för att ens kunna hoppa en bom. Jag vart ganska sur och att driva hästen framåt.. bara det var jobbigt. Vill även påminna att det var 25+ grader!



Erik hade med sig sin häst Aragon, super fin häst verkligen! Han hade gått stadiga 140 förra året.. omg va högt enligt mig.. hehe. Han hade med sig Aragon för att visa mer utförligt hur vi skulle göra (och inte göra). Det var coolt att se honom rida och ta hand om sin häst, Erik är en fantastisk ryttare och tränare!

Tillbaka till moi!
Vi hoppade små banor som Erik visade först hur vi skulle göra. Första språnget på dagen var det sämsta för jag var inte med att Maramis kunde ta i så mycket som han gjorde! Jag var verkligen inte berädd alls! Alla språng på dagen förutom just det första var "dåliga". Alla små banor vi hoppade skötte han sig exemplariskt! Han hoppade av där jag ville att han skulle hoppa av och han var verkligen as fin! Jag själv var imponerad att han kunde hoppa så fint!
Vi hoppade allt från RS lådor, pullermangrav, torrgrav, bank och typ backe-bank. Tyvärr hoppade vi inte vattenbanken som är bakrunden på den första bilden då den inte hade tillräckligt med vatten i sig. Erik sa att hästarna kan göra sig riktigt illa om det inte är helt fyllt med vatten, säkerheten först! Maramis hoppade allt med en liten tvekan men att komma över är viktigast ju enligt mig! Inget hinder vart rivet av oss idag, fick inget stopp heller!

Sista omgången på serie-hoppningen ska jag nog byta Spargo mot Maramis.. hmm?
70 & 80 på Måns ♥
80 på Maramis går det bra går vi på 90!

Här är lite bilder från dagen!
Fotografer: Sanne Andersson & Johanna Loklint, Tack så hemskt mycket!










Haha.. kolla min min xD


















Finaste bilden idag, tror jag har en ny favorit ♥
(EFTER MÅNS HAN KOMMER ALLTID I FÖRSTA HAND)


Morsdag hos mormor!

Påväg ut till mormor och morfar för Morsdag middag! Myys!
Här en bild från idag, kopierad från min iPhone! Fin gullehäst!
/Jennifer


Tjenare bloggen!

Dagens ridpass kommer ut lite senare då jag har alla bilder från dagen!
Måns fick vila, det har han förtjänat! 


Jag och Måns från en Pay'n'jump på hallsta.. han var övertaggad.

Nu ska jag som i vanlig ordning göra svenska-läxa, nu ska skiten bli klar!
Vi syns snart!

Glad häst hoppade massor idag!


Jag hade tänkt från början att jag bara skulle skritta ut men då ville ridläraren Stina ha drag hjälp till träningsgruppen! Dem hoppade även inte så stora hinder som tävlings gruppen gjorde så det va lagom till Måns!

Måns var följehäst och han skötte sig jätte bra! Han har ju kommit in i någon trots period nu men det är bara att rida på!

När vi var nere på "fältet/hagen" fanns det tre hinder! En parkbänk (du läste rätt.. en röd också!), ihopsatta däck och 3 elefantstockar! Måns var lugn och snäll så länge han hade flocken bakom sig.

Vi hoppade denna Derby bana två gånger och sen var jag kvar och hoppade lite högre och mer! ;)

Måns var super fin, lite pigg men då vet man att allt funkar som det ska!
MITT LIV ÄR UNDERBART!







Detta är det ända bilderna jag får ut nu av någon j*vla anledning.. ÅÅÅ
Men visst är hästen fin???????????????????


sleep

Dags att sova ska upp tidigt i morron, ska kolla på hoppträningarna på tågbanan i strömsholm.

Eftersom att jag inte har haft någon blogg  tidigare så får ni gärna komma med  förslag på vad jag ska blogga om!:)

Anita var suuuuuuuper fin i dag när jag longera!
Bjuder på bilden ;)


Hejhej

Tyvärr blir bloggen lidande då det vart ändrade planer, följde med Zara ut till "Bosse". Skrev även lite mer på svenskan! :) nu glor vi på melodifestivalen!

Imorgon ska även bilderna upp från terrängträningen/derbyn!

HEJA LOREEN!
/Jennifer


Stallet

Sitter i bilen på väg till stallet nu och sen vi åtta ska vi kvällsfodra. Anita ska bli longerad och få en massa äpplen ! Bloggar mer ikväll :)
/ therese


Smakprov

/Jennifer


HAPPYYYYYYYYYY

As grym häst idag, det vart inte som jag tänkte men men ;) Kommer ett ridpass senare, det blir heller inget åsikt inlägg. Måste verkligen plugga svenska, uppsats och jag har bara skrivit två sidor om ens det, önska mig lycka till ;/

Ikväll blir det även ganska lugnt så vi hörs, skönt att Therese även hittade hit ;) Haha!

Har uppdaterat min spotify lista med härliga svenska sommar låtar! Så underbart att lyssna på!
Har du sportify? Favorit låt?



HAHA,
en tjej i stallet tog denna bild på mig och hästen Ida.. Jag tror hästen hatar mig helt ärligt.
Hon tycker jag ställer alldeles för mycket krav på henne när hon ska gå ställd i hörnen... suck.

Nu kom mamma, stäng av bloggen.. "jag lovar jag pluggar mamma"

Äntligen funkar det !

Äntligen kom jag in på bloggen ! Smart som jag är så råkade jag skriva lite fel när jag skulle logga in haha.
Tur att Jennifet har vart duktig på att upptatera :)
Det ska bli super kul att börja blogga här iaf!:) Förhoppningsvis kommer det en presentation om mig och minhäst Anita i morron.

KUCKELI KUUUUUUUU

Nu är jag påväg till stallet.. ska väl rida Måns och fota träning/tävlings gruppen.
Trött gäsp.. sover nog i bilen till hallsta, smart tjej.


Easy and powerful, I love you

Ja men hurni, eftersom jag också är mänsklig så ska jag gå och lägga mig.
Imorgon är det upp tidigt för att fota tävling/tränings-gruppen, dem ska hoppa Derby.
Ska bli roligt och hoppas på bra kort, kommer lägga upp alla bloggen och på facebook!

Fick en fråga om instagram och facebook och ja det har jag!
Facebook vet ni säkert men instagram är jenniferlofgren :) Det är bara att följa mig hur mycket ni vill!

Vill även påminna att åsiktinlägget kommer imorgon eller på söndag. Ska plugga mesta delen av morgondagen, kul kul...



Jag som fotograf! Detta är Therese och Anita ♥

Stallet sen frisören!

Ska klippa mig idag, få bort allt som är slitet. Så skönt innan Gotland!
Kom nyss från stallet, red ut på bebis och han va pigg i glad! Älskade häst.

Ikväll blir det lugnt ialf, ska nog kolla på film hemma hos mormor och morfar! Mysigare blir det inte!

Det kan även komma ett åsikts inlägg snart om de olika kommentarerna om att Linn har sålt Winnito. Jaja, allt mer om minna åsikter kommer i ett eget inlägg! Ni kommer även förstår vad jag menar, hoppas jag.

Nu ropar frisören, vi syns!
/Jennifer


Svar på kommentar

Emma om We are back on track:
Åh hahah, hur lyckas du göra så snygga ritningar? Mina blir alltid skitfula.... :P

Svar: Paint vettu ;) Jag tror jag är perfektionist eller nått.. satt minst 45 minuter igår ;)


Det här fick mig till tårar



Det blir inte mycket finare än det här.. det är så här jag känner med Måns fast vi inte gör sånna grejer! Det är den här känslan alla borde sträva efter med sina hästar. Nä usch.. datan kommer få en vattenskada om jag fortsätter titta på den här..

It could not be more awsome then this.. or could it?

Är fortfarande mer än nöjd efter hoppningen igår! Måns är verkligen tillbaka på banan och fyfaaan va bra!
Nu ska jag sätta mig med svenska uppstatsen och kemin, kan inte bli arg eller trött av läxor då bebis mår bra!

Idag ska Måns bara skrittas ut, ska nog trava lite och bara ta det lugnt efter hoppningen igår!



Nästa vecka blir det träning för Erik, han är den bästa manliga tränaren jag har ridit för! Hans hästar är även riktigt fina och välridna! En av dem heter Svante ;) Sötare får man ju leta efter!

Tack för kommentarerna föresten! Statestiken är i top också!

På återseende!


Baby, you light up my world like nobody else

Med detta inlägg går jag och lägger mig.. har fan ont överallt efter dagens roligheter!
Ska sova och titta på TV, nice! Är så grymt trött!
Hoppas Therese kan komma igång snart också att blogga! Mer inlägg imorgon!
På återseende ♥



We are back on track!



Ridpasset började med att jag red till Lilla Ekeby för att träna för Karin Olsson. Red själv dit över en väg och inga problem förutom att vi fick ett skällande välkomnande.. Måns fjantade sig såklart och börja studsa lite! Måns är lite skeptiskt till stora svarta hunder som Chris då är men det var bara att rida på!

Väl framme red jag in i ridhuset och det är ju inte så stort.. Tror det är lika stort som en dressyrbana! Travade fram något varv i både höger och vänster och fortsatte sedan skritta och invänta de andra. Sen byggde dem upp banan och den såg ut såhär:


Som sagt, ridhuset är väldigt litet men det gör inget.. Min häst får plats ;)

Uppvärmning: Trav- och galoppbommar med ökad och minskad steglängd.
Måns var pigg och glad och lyhörd. Trodde han skulle vara segare men han körde på! Han var riktigt fin och kortade mest av alla! Redan här kände jag att Måns var tillbaka!

Sen började vi hoppa. Studsen var nummer ett sen galoppbommar i vänster varv och därifrån till kominationen. Vi hittade en bra rytm och flyt genom hela banan. Vi gjorde den två gånger och det gick jätte bra! Vi hoppade sen räckerna på långsidan och Måns är väldigt svår att kontrollera galoppen på men han va så lyhörd! Fick fem jämna galoppsprång båda gångerna! Sen hoppade vi den "sista" banan, det låg på 70-80 cm eftersom vi inte riktigt är igång men det var bra att han fick röra på sig lite. Det var samma bana som tidigare bara att man la på räckerna och galoppbommarna än en gång. Riktigt fin och han hoppade så fint! Kom lite nära på räckerna och gjorde om dem på 80 ungefär och då hoppade han massor med sin rygg! Travade av och skrittade hem med musik på högsta volym, sjöng hela vägen hem!

Är så nöjd med min käraste vän, we are back on track!
(Bilden är ej tagen idag)




Presentation: Jennifer Löfgren ♥

Hej! Jag heter då Jennifer Löfgren och jag fyller 16 i år! Jag går sista året på Rotundaskolan och ska till hösten börja på något gymnasium, vet ju inte än om jag kommit in någonstans ;) Jag har sökt till Tranellska - Resturang och livsmedel, Thoren Business School - Samhälle och Citygymnasiumet - Resturang och livsmedel, jag har även kommit in på alla! :) 

   

Vem är då jag?
Jag skulle själv säga att jag är glad sprallig tjej om älskar att skratta och har inte långt ifrån ett! Jag är även rättfram och generös på ett positivt sätt. På fritiden är jag ute i stallet med min kära häst Måns, återkommer till honom sen! Jag är även med vänner ibland och bara flummar runt! På helger ägnar jag i stallet ibland kan man även hitta mig på stan! Jag älskar att vara i vattnet och ett stort + är att ha någon att bada med!
Jag älskar att åka bort till exempel Gotland och Rhodos!
(Alla tre bilder är tagna på Grekland, Rhodos)

     

Månqvadro, Måns, Bebis, Florens, Månsi, Älskling.. kärt barn har många namn!
Måns är åtta år och fyller år på kungens födelsedag, kung va? Han är det bästa som har hänt mig någonsin! Jag har ridit honom i mer än två år men jag har bara ägt honom i 1 och ½ år! Måns var ridskolehäst en kortare tid på Hallsta Ridklubbs och han står även uppstallad där idag! Jag trivs väldigt bra där då jag har min vän Therese och annat roligt folk! Det är även väldigt bra tränare! En riktigt fin anläggning!
Just nu är Måns precis igångsatt efter en kortare period av hälta/sträckning.. Han har varit pigg och glad i tre veckor när jag ridit på honom så på torsdag ska jag hoppträna i Lilla Ekebys ridhus för Karin Olsson (Världens bästa ridlärare, ingen slår henne!).

Litet urval bilder på mitt hjärta♥

     
   



Är man stor måste man vara snäll ♥

Hoppas ni kommer titta in hit oftare helst varenda dag och kommentera gärna!
Har ni någon fråga så fråga på, både till mig och Therese!
(Jag vill även påminna att jag kan spåra alla IP-nummer!)


Välkommna till vår blogg!

Kul att ha just dig här och hoppas du kan komma in hit oftare!
Vi kommer att blogga här om hästar eftersom dem
har en stor plats i våran vardag och våra hjärtan! ♥



Puss & kram
 &

(och ja, vi bjuder på ett antal roliga bilder)

RSS 2.0